Genel olarak jeneratör ve benzeri elektro dinamik güç ünitelere alternatif olarak geliştirilen sistemlere kesintisiz güç çözümleri denmektedir. Teknolojinin hız kesmeden yükselişe geçtiği günümüzde ups kurulumu da aynı oranda artış göstermiştir. Piyasa içerisinden birbirinden farklı modelleri ile birlikte sunulan birçok kesintisiz güç çözümleri alternatifi bulunmaktadır. Elektrik ile dolu olan yüklerin herhangi bir zarara teslim edilmeden ve tüm risk faktörlerini ortadan kaldıracak düzeyde çalışmalarını sağlayan yüksek devirli güç üniteleridir. Jeneratörlerden farklı olarak kesintisiz bir şekilde çalışmakta, yüksek randıman sağlamakta ve elektrik dalgalanmalarını azami dereceye indirgeyerek güvenli çalışma metotları geliştirmektedir.
Sektör içerisinde ups kurulumu bağlamında üç çeşit kesintisiz güç çözümü mevcuttur. Bunlardan ilkini statik güç üniteleri oluşturur. Ekonomik olarak en uygun olan bu sistemler bir merkeze bağlı olarak trafo odaklı bir güç sistemi ile devreye girmektedir. Belli başlı noktalarda vakit kaybını önleyemediği için her cebe ve her bütçeye uygun bir ekonomi dinamiğine sahiptir. Genel olarak fabrikalarda ve küçük işletmelerde tercih edilir. Diğer bir tür ups ise dinamik olarak anılmakta ve bu şekilde lanse edilmektedir. Paket olarak satılan bu ürünlerde ek olarak alternatör de mevcuttur. Ancak alternatör sistemlerinin devreye girmesi ile birlikte çalışmaktadır. Statik olanlara oranla yüksek devirli bir güçtür ve iktisadi olarak da biraz daha pahalıdır.
Enerji depolama açısından yüksek bir kullanım modeli de sunmaktadır. Son ups türü ise online ups olarak bilinmektedir. Piyasa içerisindeki en donanımlı ve randımanlı sisteme sahip olan elektrik mekanizmalarıdır. İnternete bağlı olarak çalışan bu kesintisiz güç odakları herhangi bir zaman ve enerji kaybını anında önleyen çok yönlü ürünlerdir. Şebeke ile birlikte sürekli olarak etkileşim halinde olan bu üniteler kullanıcı memnuniyeti ön planda tutularak geliştirilmiştir. Teknolojik alt yapısı ile birlikte kullanıldığı için herhangi bir risk faktörüne karşı yüksek bir güvenlik içeriği sunmaktadır. Online ve offline olarak ikiye ayrılan türleri bulunmaktadır. Birbirleri arasında küçük farklar bulunsa da her ikisi tür de yüksek enerji ve elektrik ihtiyacı duyulan alanlarda kullanılır.
Ups türlerinin kullanım alanları giderek yayınlık kazanmaktadır. Bunların başında hava alanları gelir. Özellikle uçak ile haberleşme safhalarında elektrik kesintilerinin sık karşılaşıldığı risk ortamlarında direkt olarak devreye sokarak uçak ve yolcu güvenliğini iki katı noktasına taşır. Bunun dışında hastanelerde de sıklıkla kullanılmaktadır. Ameliyathanelerde bir ameliyatın ya da operasyonun yarım kalma riskine karşı etkin çözümler sunar. Bunun dışında ısıtma ve soğutma sistemlerinin herhangi bir elektrik kesintisi esnasında bozulmalarını engellemek amacıyla tamamen koruma maksatlı olarak kullanıldıkları da gözlemlenmiştir. Acil durumlar için inşa edilen aydınlatma sistemlerinin gövde kısımlarında da sıklıkla tatbik edilir. Son olarak askeri radarlarda, asansörlerde ve kamuya açık her türlü binada kullanılması mümkündür.